Succé för Energi- och Miljömässan 2019!

Utdelning av Orust Stora Energipris

Den 7 september ägde årets mässa rum på Hamntorget i Henån (se bilder från mässområdet nedan). Den lockade ett 40-tal utställare och ett par tusen besökare – trots att vädrets makter inte var med oss.

Det var ett tydligt teknikfokus på solel, elbilar, elbåtar och VVS-system, men också en mycket uppskattad temadel som handlade om textilt återbruk. I ”Karins Hus” i södra ändan av torget fanns en stor utställning med just återbrukade och redesignade kläder (se bild nedan), som lockade många besökare. Återbrukstemat fanns även på den fasta scenen intill, där workshops pågick.

På scenen var det ett stort antal särskilt inbjudna personer som delade med sig av sin kunskap på så skilda områden som elbilssituationen i Norge, bioenergins roll i uppvärmningen av hus, grön turism och havsfrågorna ur ett globalt och västkustskt perspektiv.

Som traditionen bjuder delades även Orust Stora Energipris ut (se bild ovan) och denna gång till Lions Club Orust för deras mångåriga, frivilliga och hjälpinriktade arbete med secondhandförsäljning, som ju också knyter an till återbrukstemat. Priset var både välförtjänt och mycket uppskattat. I scentältet fanns även en niondeklass som sålde kaffe och kakor för att finansiera sin skolresa till Auschwitz.

Nästan hela torget var fyllt med stora tält och dessutom fanns plats för ponnyridning för barnen och lite försäljning av lokala livsmedelsprodukter genom Orust Mat.

Nytt för i år var att Marinfloc ställde ut med sin stora visningsbuss. Allra mest påtagligt var dock det stora intresset hos besökare och allmänhet, som trotsade regnskurarna och passade på att bli informerade och inspirerade.

Tack alla som bidrog till att göra mässan till en succé!

Se alla utställare här

Mässområdet på Hamntorget i Henån
Mässområdet på Hamntorget i Henån
Utställning av återbrukade och redesignade kläder