Hela Orust plockar skräp

Under våren har vi på Orust Kretsloppsakademi skickat ut ett e-brev till ett flertal föreningar här på Orust med vädjan om att hjälpas åt att plocka upp skräp som lämnats kvar i samhällen och naturen runtomkring där vi bor. Om det inte tas bort kommer det bli skador i vår framtida miljö.

Det är viktigt att skräpet plockas bort innan slåttermaskinerna i sommar brutalt klipper ner gräset och maler sönder skräpet. Söndermalen plast spolas sedan av regnvattnet ut i våra bäckar och havsvikar där det orsakar skador för djurliv och miljö.

Söndermalna aluminiumburkar hamnar ofta i ensilagebalar som sedan blir vinterfoder åt djuren. Flera fall med skador hos djur har rapporterats.

Läs mera här: https://www.slu.se/institutioner/husdjurens-miljo-halsa/forskning/forskningsprojekt/aluminiumburkar-i-ensilage-problem-for-korna-och-lantbrukarna/

Ett e-brev (se länk nedan) med viktig information har skickats ut till föreningar med ansvar för allmänna gemensamma platser och vägar här på Orust. Informationen får gärna vidarebefordras.

Med vänlig hälsning

Orust Kretsloppsakademi

Kontakt:

rent.orust@orustkretsloppsakademi.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *